HTML

Családiház

Tömblakás árán családiház.

Friss topikok

  • fikszIksz: Szervusz Dali G! Foglalkozol még házépítéssel? ha igen kérlek vegyük fel a kapcsolatot, mert szer... (2011.04.18. 10:33)

Linkblog

Archívum

2007.09.15. 19:45 Deli G

 

Kedves olvasó!
Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy tömblakásból családiházba szeretne költözni. De úgy véli hogy sajnálatos módon nincs elég pénze hozzá. A másik gyakori gondolat a fiatalok körében hogy, a lehető legkevesebb pénzből lakáshoz jutni. Én úgy gondolom hogy ma hazánkban a fent említett problémák nem túl könnyen megoldhatók. Főleg abban az esetben ha valaki külső segítség nélkül friss házasként, családosan bérből, és fizetésből próbálja ezt megoldani. Viszont szakmabeliként engem is foglalkoztat a kérdés hogy miképpen lehetne a legolcsóbb házakat megvalósítani. A legolcsóbb alatt értem azt, hogy téglaszerkezetű új családiházat építeni kulcsrakész állapotba hozni egy tömblakás árából. A tömblakás árából egy kicsit sántít, mivel a tömblakások az ország területén belül mind más-más árakon mennek. Nem egyformák az árak a fővárosban és egy vidéki városban nézve. De végül is arra jutottam hogy egy 72m2-es ház ma már telekár nélkül 10.500.000.-ft-ból megvalósítható, kulcsrakész állapotban. Tehát figyelembe véve az újépítésű lakóparknak csúfolt tömblakásokat, arra következtetésre jutottam hogy egy négy-ötmillió forintos telekár mellett, a telek persze nem a fővárosra értendő, de lehet annak közelében, ugyan annyiért vagy akár olcsóbban is kihozható egy saját családiház mint egy tömblakás. Kérdem én akkor minek költözne az ember tömblakásba. Hagy úgy gondolod hogy ez lehetetlen akkor számolj utána. A 10.500.000.-ft-os árat tényként fogadd el tőlem. Számold hozzá három gyerek esetében a 3.800.000.-ft szocpólt aminek használt lakás vásárlása esetében csak a felét kapod, és mérlegelj. A legolcsóbb újépítésű tömblakások „lakopark” négyzetméter árai jelenleg vidéken 225.000.-ft/m2. 72-vel szorozva 16.200.000.-ft Azt hiszem ez önmagát magyarázza. Nem kell hozzá különösebb matematikai előtanulmány.
 
 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hazepites.blog.hu/api/trackback/id/tr49166334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Innap 2007.10.03. 14:32:46

Szia!

Mi a célod a bloggal? Engem érdekelne ez a téma :)

Deli G 2007.10.03. 18:54:17

Szia Panni

Kérdésedre, hogy mi a célom a blog-al a következőket tudom elmondani.
Segíteni szeretnék mindenkinek aki családiházba szeretne költözni, de anyagi lehetőségei korlátozottak, valamint nincs több pénze erre mint a blogban említett összeg. Partner szeretnék lenni mindenkinek abban hogy ezt megtudja valósítani. Továbbá szeretnék segítséget nyújtani abban, hogy aki belekezd az be is tudja fejezni és ne egy félig kész ház csapdájába essen. Szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét arra, hogy nem túl gazdaságos tömblakásba, sőt újépítésűbe még úgyse költözni.

Innap 2007.10.03. 19:52:29

Hát állunk elébe!
Mi most kezdünk majd nemsokára építkezni, épp telket keresünk.
Én tavaly számolgattam, akkor az jött ki, hogy kb. 12.000-be jön ki négyzetmétere, később 16.000-re módosítottuk.
Mivel már van 3 gyerekünk, mindenképp egy kicsit nagyobb házban gondolkodunk (kb. 100 m2 + garázs).
A telekkel gondban vagyunk, mivel a fenti árban nemigen találtunk (Baranya megyeszékhely :)megfelelőt, ezért a ház kárára kell kicsit drágább telket vennünk.
Kiváncsi lennék, milyen spórolási ötleteid vannak, nekem is van már pár a tarsolyomban :)

Deli G 2007.10.04. 08:34:35

Szia Panni
Spórolási ötleteim nagyából az általam tervezett és kivitelezett házakban megtalálható.Az általad említett 100m2-es házra a következő árat dolgoztuk ki.(13.945.653.-Ft.)ami bruttó 100m2-t jelent és bruttó árat.Garázs nélkül értendő és kulcsrakész álapotot tükröz.Lehet spórolni még egy keveset ha anyagokat cserélsz le de ezzel jelentősen már nem lehet az árból lefaragni.Ha visszajelzed, hogy a küldött e-mailt megkaptad akkor küldök neked e-mail-ben bővebb információkat az itt emlitett árakkal és házakkal kapcsolatban. A telek ár sajnos kötött arra nincs ötletem. Spórolni még akkor tudsz jelentőset, ha házilagos kivitelezésbe kezdesz.Nemtudom hogy erre van e lehetőséged, van e a családban olyan aki megtudja csinálni mondjuk a gépészetet,villanyt stb.?

fikszIksz 2011.04.18. 10:33:24

Szervusz Dali G!

Foglalkozol még házépítéssel?
ha igen kérlek vegyük fel a kapcsolatot, mert szeretnénk építkezni.

Köszi:
Gábor
süti beállítások módosítása